1 september 2015

Over Martin

Martin Aarts Innovatie specialist

linkedin-icon

twitter-icon

facebook-icon

Martin is enorm gedreven in het innoveren van nieuwe en bestaande bedrijven in combinatie met de maatschappelijke betrokkenheid die hij zichzelf daarbij toekent.

Gezamenlijk met vijf co-founders is begin 2016 Yookr opgericht. Yookr is een Cloud gebaseerd Internet of Things platform dat het voor MKB bedrijven eenvoudig maakt om de wereld van Internet of Things te betreden. De Startup scene zorgt voor een enorme positieve vibe voor bedrijven zoals Yookr, die daarmee de innovatieve kanten van de MKB bedrijven naar boven halen. In een co-makerschip met de klanten van Yookr worden de mogelijkheden verkent en geïmplementeerd.

Augustus 2015 heeft Martin het bedrijf IT Services Nederland verlaten om zich meer te kunnen concentreren op het ontwikkelen van nieuwe bedrijven en concepten. ITSN is door Martin samen met een compagnon in 2002 is opgericht en uitgegroeid tot een bedrijf met 60 medewerkers. ITSN concentreert zich op het beheren, adviseren en inrichten van IT infrastructuren en is alom gerespecteerd wordt voor hun vakmanschap in IT infrastructuur.
De rol binnen ITSN is de laatste jaren geweest het bijhouden van de markt en de nieuwe mogelijkheden die dit geeft voor de klanten en de dienstverlening vanuit ITSN. Vanuit die hoedanigheid was ITSN een van de eerste IT bedrijven binnen de gevestigde orde die de focus verschoof richting Cloud diensten en producten. Binnen Microsoft Nederland bijvoorbeeld gold ITSN als een voorbeeld voor de adoptie en het in de markt zetten van Office 365.

Het snel kunnen doorzien van ingewikkelde materie en dit op een begrijpelijke manier te vertalen is een van de sterke punten van Martin. Dit gecombineerd met de helicopterview die behoort bij een IT Architect maakt dat er voor de klanten de beste oplossingen geadviseerd en geïmplementeerd werden.

Doordat Martin in staat is om de stip op de horizon niet alleen te benoemen, maar ook enthousiast weet over te brengen naar de medewerkers, wordt hij gezien als een sterke inspirator en motivator.

De basis voor de management capaciteiten heeft Martin gelegd bij CSC, waar het opzetten van een Remote Support afdeling volgde op het managen van een afdeling. Dit werd mede begeleid door het High Potentials programma van CSC.

Bij de start van de carriere bij Sys-Aid is door detachering bij diverse grote bedrijven (Philips, ING, IBM) de basis gelegd voor de beheerste technieken en het inzicht in IT infrastructuren. Een voorbeeld hiervan is de IT architectuur werkgroep vanuit IBM die het SAP landschap van Philips Lightning en Philips CE ontworpen en geïmplementeerd heeft op diverse locaties in de wereld.

In de opleiding werd de basis gelegd op de HTS in de studierichting Technische Computerkunde, later gevolgd door vele technische en management trainingen en workshops.